Site Meter Despre: 2006-12-17

Tuesday, December 19, 2006

ragaind trecea anastasia

cand eram io mai mic, asa, mai ieseam seara in fata blocului, cu pustii din vecini.mai ziceam de un alta, mai jucam flori-fete-sau-baieti, ne mai fugaream printre masini, ma rog, ne distram si noi asa cum nu se poate distra decat cineva care nu stie ce-i ala personal computer.

da ba vere, nu trecea seara fara ca cineva sa nu faca o gluma cu ragaituri, basini, stiti voi, genul ala de gluma la care numai ei se topesc de ras. si sti ce-am observat? aia care faceau glume d-astea cand erau mici, au ramas cu obiceiul.

dup-aia ne-am facut mari, ne-am vazut fiecare de drumul nostru, ne mai intalneam cand si cand sa mai schimbam o vorba. da sa vezi chestie: nu gaseam, bre, nici un subiect de discutie cu astia, ei rezonau numa la ragaituri si parturi. si turnau in ei la alcool de statea motanu-n mustati.

ce vreau sa zic cu asta? n-am nici cea mai vaga idee.

scrisori de la nelutzu: accidentul&biroul de promisiuni

"bai zburlici, fi atent ce mi s-a intamplat: mergeam io ieri cu mercedesu prin centru, aveam ceva viteza, tu ma stii, conduc mai bine cand is baut, si la un moment dat - hop! imi sare un pensionar inainte, pe trecerea de pietoni. avea vreo nouazeci de ani, era orb si jumate paralizat, da iuteeee! iute-al dracu. io l-am vazut de pe la vreun km, da am zis ca trec inaintea lui. nici o sansa: s-a miscat ca un spiridus, intr-un minut jumate era in mijlocul intersectiei.

capota mea se face varza, plasa lui cu cartofi zboara cat colo si lumea incepe sa ma injure. pe mine! ma injura pe mine! pai nu io-s ala pagubitu? hodorogu oricum murea, io am fost numa mana destinului, da capota mea cu ce a gresit?

acuma pica nasol, ca saptamana ailalta-s alegerile si poporu vede ca nu stiu sa conduc. poporu nu stie insa ca eu conduc foarte bine, problema e ca unii nu stiu cum sa treaca strada.

cu procesu s-a rezolvat: a venit fiu-su si mi-a indreptat capota, asa ca nu l-am mai dat in judecata. s-a bucurat de numa cand l-am lasat sa pastreze cartoful intepenit in radiator.

revin cu noutati, fi atent ce-am facut: mi-am deschis birou de promisiuni. l-am deschis langa piata, m-am gandit si io ca vine omu, cumpara o varza si-un castravete si dup-aia vine la mine sa-i dau o promisiune.

da sa vezi ce idee mi-a venit: fac o lista cu promisiuni si il las pe fiecare sa-si aleaga promisiunea care-i convine. genial, ha? se vede ca am facut doo facultati. cum am facut lista? pai, am luat dictionaru si, dupa fiecare cuvant am scris "gratis".

am avut si probleme. vine un cetatean intre doua varste, intre 70 si 80, dupa estimarea mea si cetateanul asta ma intreaba ce o sa fac pentru tinerii pensionari. i-am dat lista, da n-a vrut nimic de-acolo, nici silicoane gratis, nici salariu gratis si nici intrare gratuita la discoteca. am stat io asa si m-am gandit: bai, ce isi doreste cel mai mult un hodorog? aha! doi metrii patrati in cimitiru eternitatea. ii promit chestia asta si numa-l vezi cum incepe sa faca spume la gura. i-am bagat una-n freza de i-au zburat toate mezelurile din plasa: si felia de salam si aia de parizer.
la mine-n birou nu se accepta violenta, ce mama ma-si.

no, hai ca te las acum, trebe sa merg la sala. cu ocazia sfintelor sarbatori de revelion, iti urez sa-ti aduci aminte de mine."