Site Meter Despre: 2006-12-31

Sunday, December 31, 2006

cum mi-am petrecut revolutia

eu la revolutie am fost un erou; m-am trezit dis de dimineata - pe la 12 - am baut o cicoare calda, mi-am luat "bunul gospodar" sub brat si am trecut strada, la prietenul meu, sa ne jucam. ne-au mai vizitat inca trei revolutionari din vecini si am incins o partida memorabila, a fost atat de interesant incat nici nu am bagat-o in seama pe mama prietenului, care ne spunea sa nu iesim afara ca-i revolutie.

dupa masa, am iesit cu mingea sa facem o miuta; am asezat cate o pereche de bolovani in fiecare capat al strazii si am inceput partida. ne-au cam enervat tancurile care faceau slalom printre bolovanii nostrii, da in ansamblu a fost o partida pe cinste. seara, ne-am jucat de-a v'ati ascunselea, ignorandu-i pe vecinii care urlau fericiti prin balcoane.

inainte sa intram in casa, ne-am distrat putin cu vecinul pandele, care pazea intrarea in bloc cu un ciocan de batut snitzele in mana. "teroristii!" strigam si ne buluceam sa intram in scara; cred ca pandele a facut pe el de vreo trei ori in seara aia.

asa mi-am petrecut eu revolutia. aveam doispe ani. certificatul de revolutionar l-am primit prin '99. am dat un milion pe el.