Site Meter Despre: mituri

Sunday, October 22, 2006

mituri

29.
sa vorbim putin despre mituri, nelutzule;

unul dintre cele mai raspandite mituri se refera la potentialul turistic al satului tau; nelutzule, nu vreau sa te dezamagesc, dar daca turismul ar fi fost capabil sa scoata o tara din rahat, multe tari sud-americane ar fi prospere. jamaica, republica dominicana, etc. ca sa nu mai spunem pe ce culmi de civilizatie si progres ar fi ajuns thailanda, avand in vedere numarul pedofililor care se inghesuie sa-si cheltuiasca banii acolo.
in toate tarile sarace banii ajung la rechini; care nu se grabesc sa-i distriubuie fiecaruia dupa nevoi, asa cum iti imaginezi tu.

si, oricum este o utopie sa iti inchipui ca poti pune bazele unui turism civilizat intr-o tara in care aia care-si permit nu respecta nici una dintre regulile jocului.

tu speri intr-un viitor mai bun, nelutzule, da mos craciun nu exista, ca sa ti-l faca cadou; in lumea intreaga creste distanta intre paturile sociale. satul tau nu face exceptie, daca ar fi sa-i urmarim evolutia; ba mai mult, distanta asta a crescut intr-un ritm infiorator si continua sa creasca.

tu-ti imaginezi ca, odata satul tau primit in comuna, viata ta va fi automat mai buna; te inseli crunt, nelutzule, tot rechinii vor fi aia care vor profita. crezi ca investitorii vin in satul tau pentru ca sunt extaziati de calitatea muncii tale? nu, ei vin doar pentru ca vremea sclavilor a trecut, iar singurul lucru care le-a mai ramas este sa gaseasca oameni liberi care sa munceasca pe mancare si cazare, asa cum e cazul in satul tau. de ce crezi tu ca primesti bonuri de masa?

hai sa luam o pauza, ma duc sa-mi pun de-un ceai.

asa. sa revenim.

un alt mit des intalnit se refera la cultul ospitalitatii; eu as vorbi, mai degraba, despre cultul neincrederii.

nu stiu cum de iti poti imagina ca intr-un sat in care toata lumea pacaleste pe toata lumea poate exista ospitalitate. putem vorbi de naivitate, in creierii muntilor, dar in rest, in aglomerarile urbane, neincrederea-si arata coltii din toate pozitiile.

imi spui, apoi, ce sat de oameni buni si iubitori de oameni sunteti voi. pai, nelutzule, crezi tu ca degeaba suntem cunoscuti in lume ca natia care-si abandoneaza copii? stiu, o sa-mi spui ca majoritatea-s tigani. dar tiganii aia sunt tot romani, ar trebui sa-ti asumi faptele lor, asa cum iti asumi gusturile lor in materie de muzica si de idealuri.
da' oamenii sunt saraci, spui tu; e adevarat, dar daca toti saracii din lumea asta si-ar abandona copii, am avea un procent de 90% orfani.
http://www.romanianchildren.org/home.html

nu sunteti numai iubitori de oameni, sunteti iubitori de animale in egala masura. d-aia majoritatea cainilor vagabonzi au rani purulente, jumatati de cozi sau urechi sfartecate, pentru ca incercati sa-i iubiti cu pietre. acuma o sa-mi spui ca se musca intre ei; te-as fi crezut, nelutzule, daca nu as fi fost martorul atator scene de cruzime. "da si ei sunt de vina!" imi urli tu in ureche; e adevarat, nelutzule, e drept ca va mai si capseaza din cand in cand, am patit-o si eu, da asta nu-i un motiv sa haituiesti toti cainii pe care-i intalnesti. sa presupunem ca ma ataca un negru, pe-aici, pe strada; conform viziunii tale, ar trebui sa bat toti negrii mai mici ca mine pe care-i intalnesc incepand din ziua respectiva.

No comments: