Site Meter Despre: violenta conjugala

Sunday, October 22, 2006

violenta conjugala

17.
ma gandeam ca n-ar fi rau sa aruncam o privire asupra epidemiei de violenta conjugala de la tine din sat, nelutzule, ca prea-i maturata sub pres problema.

cum spuneam mai sus, femeia devine, deseori, proprietatea barbatului; daca e batuta, nu are unde sa mearga, la cine sa se planga si stie ca, daca cheama politia, militienii or sa fie foarte intelegatori cu masculul, ca doar si ei se intorc acasa si-si educa nevestele. in cel mai bun caz, militianul da o amenda. cum ar veni, tot pe femeie o pedepseste, pentru ca ea-i cea care se ocupa cu plata datoriilor si cu facutul pietei. barbatul sigur n-o sa-si rupa berea de la gura ca sa plateasca amenda.

si-uite asa, femeia se duce si ea la vecina, sau la vreo prietena sa se planga. care vecina sau prietena, de regula, ii arata ca se poate si mai rau: coaste, maini, picioare rupte.

da ce nu divorteza? - intrebi tu, mirat; pentru ca, nelutzule, daca divorteaza nu prea are unde sa mearga si din ce sa traiasca. pentru ca e constienta ca va trebui sa se cupleze cu primul venit ca sa-si permita o chirie, sa-si poata plati datoriile, samd. sigur ca uneori se aleg cu niste bani, da chestia asa nu schimba foarte mult datele problemei.

hai raspunde-mi tu la intrebarea asta: cum se numeste o femeie divortata la tine in sat? exact! se numeste curva. ii place ..... si nu i-a ajuns unul, mai vrea.

asa se vorbeste la tine in sat, nelutzule.

da de unde le stiu eu asa de bine, te intrebi tu; pai, printre altele, din proprie experienta: toti cei 5-6 prieteni din copilarie cu care mai tin inca legatura au trait asta, in familiile lor, in diferite grade.

"doamna serioasa... doresc cunostinta cadru militar.. masina...casa"

cam asa ceva ar iesi daca am face un rezumat al anunturilor de la rubrica matrimoniale.

iti inchipui cumva, nelutzule, ca domnii din cadrul armatei sunt deosebiti de gingasi si romantici? nu, nelutzule, nu sunt, dar femeile au ajuns sa accepte cate un centiron pe spinare, din cand in cand, in schimbul unui adapost si al unui venit sigur. asta-i, nelutzule, d-aia nu divorteaza: pentru ca nu s-ar descurca d.p.d.v. economic si pentru ca ajung sa vada ca normala cate o corectie, din cand in cand.

No comments: