Site Meter Despre: sa mai vorbim putin despre sarbatori

Sunday, October 22, 2006

sa mai vorbim putin despre sarbatori

28.
asa, nelutzule, ia loc; mai vrei zahar? nu-i bine, strici gustul cafelei.

hai sa mai vorbim putin despre sarbatorile alea pe care le aduci mereu ca argument cand vrei sa convingi lumea cat de napastuit esti tu aici.

primul semn ca se apropie sarbatorile - se inmultesc cersetorii si devin mai agresivi. apoi, fetzele cetatenilor se lumineaza putin: se apropie luna in care bem si mancam, par sa spuna.

popii incep sa iasa la strans de bani. daca nu acum, atunci cand? mai intai, casierul alearga pe la toate usile si le face semn cu creta la aia carea accepta sa se lase pacaliti;

unii accepta de gura lumii. imi amintesc ca l-am vazut odata pe un vecin desenandu-si singur o cruce pe usa. e de bine sa ai usa mazgalita cu creta.

apoi, incep vizitele; daca nu ai reusit sa-i imbeti pe oaspeti, se cheama ca nu esti o gazda buna.

urmeaza colindatorii; la unii le deschizi de frica, ca-i stii din cartier si poate te tin minte. pe-afara, hoarde de tigani chinuie o bucata de blana pe care au botezat-o, pompos, urs. te uiti atent la ei, ca sa-ti dai seama care-i ursul. te prinzi, intr-un final, ca ursu-i ala care nu canta la nici un instrument.

urmeaza o chestie care clampane, numita capra. asta-i mai usor de recunoscut, ca-i imbracata in hartie creponata.

cat esti in apartamentul tau e ok, dar daca te-au prins pe strada, trebuie sa le dai ceva, ca te inghesuie si le ghicesti pofta de linsaj in priviri.

in ajunul craciunului febra cumparaturilor atinge apogeul. cetatenii se bat ca niste zmei cu plasele din dotare pe cate-un taxiu ratacit care circula cu tarif dublu, ca doar nu se intampla mereu sa ai clienti multumiti sa se lase jefuiti.

sa recapitulam putin: avem hoti, excroci, colindatori, cersetori, dementi, petarde care bubuie fara incetare, masini care claxoneaza, turbate, lumea-i stresata, incoltita, - si tu stai pe canapea, nelutzule,plangi si iti amintesti de toate astea; mai, ce frumos era la noi de sarbatori!

No comments: