Site Meter Despre: sa vorbim astazi despre manele

Sunday, October 22, 2006

sa vorbim astazi despre manele

10.
nelutzule, stii ce ma gandeam? sa vorbim astazi despre manele. de mult tot aman, pentru ca stiu ca te doare tare subiectul, da imagineaza-ti ca eu sunt dentistul care-ti repara maseaua de minte; o sa te doara putin, dar apoi o sa fie bine.

"of ooooofff!", "auuuuu!!!" - asa incepe orice manea care se respecta.

cand florin salam incepe sa se vaite, apai e sigur ca iar l-au coplesti dujmanii. da tu, ma nelutzule, cand auzi aceste inaltatoare versuri, te gandesti la toate suferintele tale si-ti mai cade cate-o lacrima pe covorul persan. pentru ca tu, nelutzule, rezonezi ca si cainele lui pavlov.

cand te-a lasat bagaboanta, ai pus una clasica: "femeile e perverse, merge pa enterese" tu nu, nelutzule, tu esti un om vertical, incercat numai de sentimente nobile. la tine pana si nevoia de a merge la wc e un sentiment nobil. esti atat de nobil incat atunci cand mergi la profesioniste, nici macar nu te dezbraci, te deschei numa la slit. femeile astea.. le scapi doua carabe din dragoste si ele pleaca. nu inteleg ca nu tu esti de vina, ci soarta cruda.

ne intoarcem iar la faptul ca tot ce ti se intampla e mana dujmanilor sau a ghinionului, tu esti imaculat.

cand iei avansul, intri in bodega si faci cinste la toata lumea. esti boier. ai o gramada de prieteni. prietenii iti dedica "arunc cu banii sa moara dujmanii". numa ca ala care o sa moara de oftica a doua zi vei fi tot tu, nelutzule. vezi ce delicata-i granita intre prieteni si dujmani? daca ii ceri bani d-un pac de tigari lu vasile, care cu o zi in urma bagase patru beri si-o vodca din banii tai, asta-ti zice ca n-are. carevasazica, vasilica devine dujman. dar numai pana la urmatorul avans.

nu sunt sigur ca intelegi ce vreau eu sa zic aici, e vorba ca manelismul e pagubos. daca-ti plac manelele, trebuie sa te intrebi daca nu cumva ai o problema de atitudine. tu zici ca nu-i atitudine, e vorba de gusturi; da gusturile astea, nelutzule, tot de la atitudine pleaca. revoltatul asculta metal, baiatul de cartier - hip hop, debusolatul - manele, hip hop si metal si-asa mai departe.

cand iti merge rau e soarta de vina - in cazul in care dujmanii dorm - insa cand da norocu peste tine, ca atunci cand ai castigat la loto, e indiscutabil meritul tau. comportament evitant, ar spune un psiholog amator.

avem multe de vorbit pe tema asta, nelutzule, da lasam pe mai tarziu.

No comments: